
Ticket to ride – Europe is een vervolg op het populaire spel Ticket to ride. Dit keer speelt het spel zich af in, je raadt het al, Europa. De bedoeling van het spel is dat je zoveel mogelijk steden met een treinverbinding verbindt. Het originele spel van Ticket to ride is niet nodig om dit spel te spelen. Je pakt elke beurt kaarten of speelt kaarten. Op deze kaarten staan wagonnetjes met een kleur of een locomotief (deze mag je als elke kleur gebruiken, een soort Joker dus). De spoorlijnen op het bord hebben een kleur. Om een spoorlijn te bouwen moet je kaarten met de juiste kleur spelen. Het concept is heel simpel en je kan zo aan de slag. Als iemand al de regels kent kan een nieuw persoon binnen 5 minuten meedoen. Kent niemand nog de regels dan ben je zo een 15-20 minuten kwijt aan het opzetten en de regels doornemen.
- Uitgever: Asmodee
- Aantal spelers: 2-5
- Aanbevolen leeftijd: 8+
- Type: Coöperatief
- tijd: 30-60 minuten
- we hebben dit spel gekregen.
Ik heb op youtube een video over de computer versie van het originele spel staan. Bij dit bordspel kregen we een code om het spel ook online te kunnen spelen. Zo kan je, als er even geen mensen zijn om mee te spelen, online gaan en een potje Ticket to ride – Europe spelen. We hebben dit spel bij lobbes.nl gekocht we mochten op hun kosten een spel uitzoeken. Lobbes.nl is een online speelgoedwinkel waar je ook bordspellen kan kopen.

Het spel lijkt erg op het origineel. Er zijn wel wat aanpassingen gedaan om alles vers te houden. Niet alleen is de kaart nu in Europa, maar er zijn ook wat extra regels bij het spel. Je hebt nu ook tunnels, veerboten en stations. Bij de tunnels moet je na het leggen van de spoorlijn 3 extra kaarten trekken, voor elke kaart met dezelfde kleur als je spoorlijn moet je een extra wagonnetje betalen, de vakjes met een tunnel hebben een zwart randje er omheen. De veerboten geven je mogelijkheid om ook over water te reizen, maar je moet dan wel extra locomotieven hebben. De stations zorgen er voor dat je gebruik kan maken van iemand anders zijn spoorlijn voor een verbinding. Maar voor elk station dat je niet gebruikt krijg je vier extra punten.
De nieuwe regels en omgeving zorgen er voor dat het spel anders genoeg is, maar wel dicht bij het origineel blijft. Hierdoor kan je als je het origineel al kent snel met het spel aan de slag. Je kan het spel heel strategisch spelen en bij elke zet nadenken over de mogelijke verbindingen en routekaarten die je hebt. het blokkeren van andere spelers is ook een strategie waar je voor kan gaan. Als je met jongere spelers speelt, is het voor hen ook al leuk om gewoon lange routes te maken. Het plaatsen van routes en ze op de kaart zien liggen is ook al leuk. Bij het bordspel hebben we een code gekregen om het spel online te kunnen spelen tegen andere spelers. De stijl van het bord is hetzelfde gebleven als in de originele versie. Het spel ziet er goed uit. De kaarten voelen niet goedkoop aan. Het bord is erg groot, je moet wel een groot genoeg speeloppervlak hebben.
Er zijn alleen maar tunnels vanuit Zurich. Deze vakjes hebben een zwarte rand er omheen. Van Amsterdam naar London is er een veerboot. Hiervoor heb je locomotieven voor nodig. Het speelbord
Ik vind het een leuk spel vooral omdat je op verschillende manieren kan spelen. Als je voor de routekaarten gaat maak je wel de meeste kans om te winnen. Je kan het jezelf bijvoorbeeld moeilijker maken door voor de lange afstandsroute kaarten te gaan. Deze zijn veel punten waard, maar er is ook een grote kans dat je geblokkeerd wordt door een andere speler. Maar je kan ook kijken of het je lukt om te winnen door gewoon zoveel mogelijk verschillende routes aan te leggen.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.