Diergaarde Blijdorp impressie voor een regenachtige dag.

Het was vandaag  niet zulk mooi weer. Omdat we toch graag op pad gaan kozen we voor Blijdorp in Rotterdam. We zijn abonnementhouders en kunnen daardoor gratis naar binnen. Blijdorp heeft een heel erg mooi overdekt aquarium, een overdekte vlindertuin, Amazonica en ook nog een overdekte speelplek voor de kinderen. Het is leuke plek om op een dag met slecht weer naar toe te gaan. Het aquarium alleen al is de prijs waard. Wil je een indruk hebben van wat er te zien is dan kan je mijn twee filmpjes bekijken op youtube.

Wat ik zelf erg prettig vind aan Blijdorp is dat het erg ruim is er is genoeg ruimte om te lopen zelfs op drukke dagen. De paden zijn breed en ook als je zoals wij vroeger met een grote kinderwagen rondloopt is er genoeg ruimte. De dieren lijken ook op hun gemak en dat is natuurlijk belangrijk. Het is er mooi vorm gegeven en de verschillende continenten waar je de dieren kan bekijken zien er mooi uit. Vooral de Chinese tuin is de moeite waard om eens doorheen te lopen. Er is een leuk treintje om van het begin direct naar het einde te gaan. Dit kan handig zijn. Wat wij wel eens deden is met het treintje direct naar het einde te gaan en dan terug te lopen naar de ingang. De ingang die wij bedoelen is de ingang bij de grote parkeerplaats. Er is namelijk ook nog een ingang die in de stad begint, maar daar is het onhandig parkeren. Kom je van buiten de stad dan is de hoofd ingang het makkelijkst. Als het mooi weer is zijn er ook erg leuke speeltuinen voor de kinderen. Er is een hele grote met een enorm bouwwerk in het midden waar kinderen lekker kunnen klimmen en los kunnen gaan. Er is zelfs een kleine speeltuin voor de kleintjes die afgeschermd is van de grotere kinderen.

Net als in de meeste dierentuinen zijn de voedertijden waar je kan zien hoe de dieren het eten krijgen. Ook is er een vogelshow met roofvogels.

Vandaag heb ik de eerste geplaatst. Morgen maandag 23 mei komt de 2e online.

Het aquarium

 

Amazonica de vlindertuin: