Pokemon Go en Geocaching. Leuke combinatie.

Ik heb al een tijdje Geocaching als hobby. Je gaat dan naar buiten en opzoek naar verstopte caches met behulp van een GPS locatie. Je gebruikt er een speciale app voor van de Geocaching site. https://www.geocaching.com/ voor meer info. De caches zijn door heel Nederland verstopt en het zijn er erg veel. Bijna iedereen heeft er wel een paar in de buurt. Je hoeft niet te betalen voor Geocaching, maar als je dat wel doet dan zijn er meer te vinden. Wij hebben wel een abbo genomen omdat we veel op pad gaan met de kinderen en ze het erg leuk vinden. Het maakt het wandelen ook veel leuker.

Nu is er een nieuwe rage. Pokemon Go. Je gaat daarvoor naar buiten en opzoek naar verstopte Pokemon. Je gebruikt een speciale app om de Pokemon te vinden. Nou je merkt het al het lijkt een beetje op Geocaching. Het is ook perfect te combineren. Terwijl je van cache naar cache loopt kan je de Pokemon GO app gebruiken ben je bijna in de buurt van de cache dan ga je weer naar de Geocache app.

Wil je zien hoe het werkt? In deze video zie je hoe ik de apps samen gebruik. Caches zoeken en Pokemon zoeken!